Blogi

30 touko

Välitä ympäristöstäsi, mutta kurkkaa välillä rajojen taakse

Teemu Laitinen / Espanja, Seikkailu, Vapaa-aika / / 1 Kommentti

Miks sä meet Fugeen muiden suomalaisten joukkoon? Etkö sä parempaa lomakohdetta keksinyt? En varmasti ole ainoa, joka vastaavanlaisia Fuengirolaa halventavia lausahduksia on kuullut. Jokainen täällä pidempään asunut kuitenkin tietää, että Suomalaisyhteisö on loistava turvaverkosto muiden joukossa. Sitä ei ole pakko käyttää, mutta kun suomalaisia vielä ollaan, joskus vain tuntuu hyvältä lähteä kaljalle paikkaan, jossa tietää, että voi seurustella suomeksi. Mutta se ei ole mikään pakko, aivan yhtä hyvin voit valita perinteisen espanjalaisen tapas-baarin. On rikkaus, että sinulla on vaihtoehto valita.

Lue lisää

27 tammi

Kambodzan loma!

Teemu Laitinen / Seikkailu, Vapaa-aika, Yleinen / / 1 Kommentti

19.12.2017 myöhään illalla yhtiökumppanini Sami kysyi multa, että miten mulla on tammikuussa aikaa. Vastasin, etten oikein tiedä. ”Ajattelin, et vedettäis pikkanen Kambodzan reissu”. Taisin nauraa ääneen. Ajattelin, ettei mulla kolmessa yrityksessä työskennellessä ole mitään mahkuja mihinkään Aasian matkaan just nyt.

Lue lisää

02 joulu

Kahvin valmistaminen kylmähauduttamalla

Teemu Laitinen / Vapaa-aika, Yleinen / / 0 Kommenttia

Mulla tuli ongelma kahvin kanssa noin 7 vuotta sitten, kun lopetin tupakanpolton. Perinteinen Juhla Mokka tai Kulta Katriina alkoi vain maistumaan suussa niin hirveältä, etten enää pystynyt siihen. Tällöin vaihdoin suomalaiset perinteiset kahvit huomattavasti tummempipaahtoisiin Löfbergsin kahveihin ja perinteisen kahvinkeittimen Presso-pannuun.

Lue lisää

05 marras

Frisbeegolfia aurinkorannikolla

Teemu Laitinen / Espanja, Vapaa-aika / / 0 Kommenttia

18671005_291105411338972_1619870064300209001_nSuomalaiset ovat maailman aktiivisinta frisbeegolf -kansaa ja se näkyy myös aurinkorannikolla, josta löytyy eteläisen Espanjan ainoa frisbeegolf -rata täyden 18 väylän voimin. Seuraava rata löytyy Oviedosta Pohjois-Espanjasta yli 1000 kilometrin päästä.

Andalusialainen rannikon ilmasto sopii täydellisesti frisbeegolfille. Kesällä lämpötilat ovat huomattavasti sisämaata inhimillisemmät ja talvella kierrokselle voi mennä kevyessäkin varustuksessa. Suuret korkeuserot ja maan muodot mahdollistavat monipuoliset väylät ja radalle meneminen hävittää kaupungin hälyn ja voit samalla nauttia kauniista luonnosta.

Frisbeegolf on loistava ajanviettotapa perheen tai ystävien kanssa. Reppuun voi samalla pakata pari olutta tai vaikka kokonaiset evästarpeet piknikille puolivälissä ja viettää radalla aikaa niin paljon kuin haluaa. Ja yleensä sieltä ei takaisin kaupunkiin kovin nopeasti halua lähteäkään.
Lue lisää

19 elo

Poikkeuksellinen Eco Reserva Ojénissa

Teemu Laitinen / Espanja, Seikkailu, Valokuvaus, Vapaa-aika / / 0 Kommenttia

Metsä on sellainen asia, jota en ollut kunnolla Espanjassa vielä edes kunnolla kokenut. Metsät ovat poikkeuksellisesti yksityisomisteisia tai suojeltuja, joten niitä ympäröi hyvin pitkälti aidat saavutettavissa olevalta matkalta. Et voi siis Suomen tapaan vain kävellä metsään ja viettää siellä aikaa, sillä voit saada maan omistajalta luodin persuuksiin.

Lue lisää

18 heinä

Mikä saa sinun palosi syttymään?

Teemu Laitinen / Vapaa-aika / / 0 Kommenttia

Ystäväni kysyi omassa blogissaan kysymyksen ”Mikä saa sinun palosi syttymään?”. Jäin päiväkausiksi miettimään asiaa, koska en ollut oikeasti tätä asiaa tarkalleen edes miettinyt. Elin vuosikausia täysin tukahdutettuna vakavan masennuksen alla, jolloin minua ei saanut syttymään mikään, etten oikein muista mikä minut teki onnelliseksi ja sai syttymään. Moni asia on kuitenkin onneksi kahden vuoden aikana Espanjassa muuttunut ja pystyn peilaamaan ajatusta nykyhetkeen.
Lue lisää