Sano hyvästit epävarmuuksillesi!


Kaikilla meillä on päiviä, kun sitä tuntee itsensä riittämättömäksi. Sitä katsoo peiliin ja miettii olenko tarpeeksi hyvän näköinen samalla nähden itsessä pelkkiä epäkohtia. Sitä aloittaa jossittelun, että jos pääsisin tästä rasvamäärästä eroon tai kun saan tänne vähän enemmän lihasta. Jos mulla ei olisi tätä luomea tai näitä arpia. Jos raskaus ei olisi tehnyt tätä keholleni jne. Fakta on, että jokaisella meistä on kehossamme osa-alueita, joiden haluaisimme olevan toisin. Suurin ero tulee siinä, hyväksymmekö nämä "virheet" ja löydämmekö kauneutta sen takaa.


Mä aloitin valokuvaukseni vuosia sitten maisemakuvauksella ja siinä on paljon yhtäläisyyksiä siihen miten me itsemme näemme. Kun aamuvarhain kävelin kamerani ja jalustani kanssa johonkin paikkaan ottamaan upeaa maisemakuvaa, oli näkymä mielettömän kaunis. Asetan kamerani paikalleen ja jään odottamaan. Korjaan vielä kameran asentoa ja päätän odottaa vielä hetken, jotta aamun ensimmäiset auringonsäteet olisivat täydelliset. "Sitten kun valo osuu tuon talon kattaharjanteeseen, otan kuvan". Kun auringonsäteet osuvat oikeaan kohtaan, nappaan kuvan. Tyytyväisenä kävelen kotiin ja lataan kuvat tietokoneelle. Näyttää aivan mielettömältä, miten valo osuu kuvan ainoaan rakennukseen, mutta muualla kuvassa valo on jo liian kirkas ja tylsä. Menee 5 minuuttia, menee 15 minuuttia ja pian huomaan säätäneeni kuvan kanssa koneella puoli tuntia. Zoomaan kuvaa isommaksi ja huomaan ojassa kokistölkin, sitten horisontissa ohkaisena kaareutuvan voimalinjan. Huomaan, että kuvan etualalle asettelemastani kukkasista yksi varsi on kuivunut ja kuollut. Olen tuijottanut tuon vielä tunti sitten upealta näyttäneen maiseman piloille ja näen siinä vain virheitä, joita ilman kuva olisi täydellinen. En julkaise kuvaa lainkaan.


Tämä täysin sama efekti tapahtuu meille itseämme peilistä tuijotellessamme. Keskitymme epäolennaiseen, jota muut tuskin olisivat edes huomanneet. Mä katson välillä vielä näin vuosienkin päästä kolleegan myöhemmin samasta paikasta ottamaa kuvaa ja olen siitä kateellinen, vaikka siellä on ne ihan samat "virheet".Eniten jännitti osaanko olla kameran edessä.

Tiiina

Tiinan kanssa tehtiin marraskuussa boudoir -kuvaus, jossa meillä oli tavoitteena löytää arkista kauneutta ja seksikkyyttä. Seuraavaksi näet tämän kuvauksen kaikki toimitetut kuvat.


Monilla kameran edessä oleiluun liittyy paljon epävarmuuksia, niin myös Tiinalla. Eniten epäröintiä ja myös jännitystä aiheutti, osaako hän olla kameran edessä, mutta tämä kyllä unohtui varsin nopeasti kun pääsimme kuvauksen alkuun. Tiina kiitti erityisesti sitä, miten opastin poseerauksissa, asennoissa. Minne katsoa ja mitä tehdä käsillä.


-"Tuota asiaa ei todellakaan tarvitsisi stressata Teemun kanssa!" Tiina toteaaa kuvauksen jälkeen.


Sitä niin monesti kurkkaa vaatekaappiin ja kaikki on niin tylsää. Tätä riittämyyden tunnetta tulee sitten helposti korjattua uusilla vaatteilla, jotka on hetken päästä ihan yhtä tylsiä. Aloitimme kuvauksen villapaidalla, joka ei ensimmäisenä tulisi mieleen boudoir -kuvausta miettiessä, mutta on todella hyvä esimerkki siitä, miten mukava vaate, jonka itse yhdistää vain kotona löhöilyyn, voi olla älyttömän seksikäs!

Klassinen nappipaita


Nappipaidat on yksiä omia lenppareita kasuaaleista vaatteista, joita pystyy todella monipuolisesti hyödyntämään kuvauksessa. Avoin napitus luo rentoa tunnelmaa ja itse napituksen aukaisemisesta otetut kuvat usein yksiä asiakkaiden lempparikuvista. Kysyin Tiinalta kuvauksen jälkeen, että miten hän koki tilanteen, jossa hän on paljastavammassa asussa vieraan ihmisen edessä ja hän sanoi epäilleensä sen olevan vaivaannuttavaa, mutta olikin täysin luonnollista ja normaalia. Mun ammattimaisuus, rauhallisuus ja rento asenne sai jännityksen nopeasti kaikkoamaan, jota olen ilokseni saanut kuulla myös muilta kuvattavilta!


Aina niin ihana body


Bodyt on aina varma varma valinta boudoir -kuvaukseen, sillä se sopii todella monelle eri kehotyypille ja korostaa vartalon muotoja "oikeista paikoista". Bodyja löytyy lukemattomia erilaisia peittävyytensä ja materiaaliensa puolesta, joten niistä löytyy lähes jokaiselle jotakin!

Alusasu


Tämä on itseasiassa se asu, josta kuvattavat kaikista eniten murehtivat. Tuntuu, että jokainen nainen kuvittelee, ettei heillä ole yhtään kaunista tai seksikästä alusasua, ja usein koetaan tarvetta ostaa kuvaukseen uusia, mutta kummasti niitä sitten kuitenkin löytyy, kun rohkaisen ottamaan vain mahdollisimman monta olemassa olevaa settiä mukaan.


Tärkeintä alusasussa on, että se on oikean kokoinen. Oli se sitten liian pieni tai iso, se ei näytä imartelevalta kuvissa. Jos kehossasi on tapahtunut hiljattain isoja muutoksia, niin silloin suosittelen käymään ihan alan erikoisliikkeessä, josta saat neuvoja sekä palautetta oikean koon löytämiseksi.


Joskus alusasu voi tuntua turhan paljastavalta, joten sen kanssa voi myös valjastaa nappipaidan tai kaavun. Me hyödynsimme ja aikaisemmin käyttämäämme nappipaitaa tuomaan lisää rentoutta ja käsille tekemistä.

Villatakki


Päätettiin kuvaus toisella hyviini arkisella asusteella, villatakilla, jolla saimme myös hyvän tekosyyn käyttää toista Tiinan tuomaa alusasua. Pystyimme käyttämään ja hyödyntämään takkia aamutakin tai kaavun tavoin.

Teemu on loistava kuvaaja, joka omalla rauhallisuudella ja hyvällä asenteella saa kuvauksissa jännityksen kaikkoamaan ja onnistuu löytämään kaikista juuri ne parhaat puolet ja vielä ikuistamaan tämän kaiken ihan mielettömiin kuviin.

Tiina

Olisitko sinä kiinnostunut vastaavanlaisesta kuvauksesta? Ota yhteyttä niin keskustellaan asiasta ja suunnitellaan yhdessä sinun näköisesi kuvaus!