Uuden elämän alku, jos mikä, on valokuvien arvoinen, joilla ajan voi tallettaa muistoihin, joihin voi palata vielä vuosienkin päähän. Olen jo jonkin aikaa tarjonnut tuleville äideille kuvauspakettia, johon kuuluu odotusajan kuvauksen lisäksi vauvakuvaukset pian sen jälkeen, kun vauva on päässyt kotiin. Tuoreet äidit ovat kovin tykänneet paketista, sillä varsinkin vauvakuvat saattavat uuden vauva-arjen myötä ihan vain unohtua, mutta kun se on varattu jo odotusajan kuvauksen yhteydessä, näin ei pääse käymään.


Tälläinen paketti räätälöitiin myös tuoreelle Emilia -äidille, jolle kyseessä oli ensimmäinen raskaus. Emilian kanssa varattiiin jo raskauden alkuvaiheilla kuvauspäivä 30. raskausviikolle, joka on hyvä ajankohta odotusajan kuville. Ohjeistan kaikkia ottamaan kuvauksen kolmannen ja viimeisen neljänneksen välimaastoon. Tällöin maha on jo iso, mutta olo ei ole vielä kaikista tukalin. Emilialla oli hyvä idea siitä, minkälaisia kuvia hän haluaisi kanssani tehdä, joten hän lähetti minulle liudan puhelimeensa tallentamia kuvankaappauksia inspiraatiokuvista ja näiden ideoiden perusteella suunnittelimme kuvauspäivän niin, että aloitamme kuvauksen heillä kotona, jonka jälkeen siirrymme lähirannalle. Ranta on siinä mielessäkin kiva paikka kuvata odotusajan kuvia, että se antaa oikeutuksen pukea bikinit päälle, jotka ovat anteeksiantavammat muuttuneelle keholle kuin alusvaatteet.

Perheen uusi tulokas


Marraskuussa sain Emilialta yksityisviestiä, että nyt ollaan sairaalassa, eikä täältä olla enää yhdessä koossa palaamassa. Kaikki menikin hyvin ja parin päivän päästä kun oli kotiutumisen aika, löimme seuraavalle viikolle lukkoon kuvaukset jo odotusajan kuvauksista minulle tutuksi tulleessa kodissaan.


New born - kuvaukset suoritetaan lähes poikkeuksetta kotona. Kyseessä on vielä niin pieni paketti, että kovin isoa osaa kodista ei kuville tarvita. Normaalisti tähän riittää pedattu sänky, sohva tai ruokapöytä, jonka päälle voi laittaa makuualustan ja kivoja päällisiä.


Kuvaus ei myöskään vaadi sen kummempia valmisteluja. Tärkeintä on, että vauva on tyytyväinen, joten ruokinta on hyvä ajoittaa juuri ennen kuvauksen alkua. Jos toiveissasi on samalla kertaa imetyskuvat, tehdään nämä samalla tässä ensimmäiseksi.

Haluaisitko sinäkin ihanat muistot odotusajalta ja pienestä vauvasta?