Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivä @ Macharaviaya

Espanjassa törmää mitä eriskummallisempiin juhliin, mutta tämä taitaa voittaa kaikki.

Pienessä, vain noin 400 ihmisen Macharaviayan kylässä, noin 30km Malagasta järjestettiin Yhdysvaltojen itsenäisyyspäiväjuhlat. Kyllä, Yhdysvaltojen itsenäsyyspäivä. Tämä oli sen verran mielenkiintoinen ajatus, että höräytimme auton käyntiin ystäväni Royn kanssa ja päätimme ottaa selvää, että mikä juttu?

Lukuisat kyläläiset olivat pukeutuneet ajan henkeen ja moni tuntui ottavan hyvinkin vakavasti ja kunnioittavasti tämän juhlan. Kaupungintalolta kirkkoaukealle johtaneen kulkueen jälkeen aukiolla pidettiin tunteja puheita ja teatterinäytöksiä.

Syykin lopulta selvisi. Yhdysvallat nimittäin liittyy kylän historiaan niinkin vahvasti, että muinoiin kylältä yksi mies, nimeltään Bernardo de Gálvez lähti Yhdysvaltoihin ja nousi aina kenraaliksi asti, joten itsenäisyyden lisäksi muistetaan myös häntä. Myöhemmin Yhdysvaltojen kaupunki Pensacola on toiminut kylän ystävyys-/sisarkaupunkina. Juhlaa on vietetty vuodesta 2010 lähtien ja sopii hyvin hieman hiljaisempaan ajankohtaan, kun kaikki suuret kekkerit ovat vasta edessä päin.

San Juan 2019 @ Fuengirola

San Juania viettiin Espanjassa 20. päivä kesäkuuta. Traditioon kuuluu mahtava yli 15 minuuttia kestävä kaupungin järjestämä ilotulitus puolen yön aikaan, jolloin rannoille kokoontuneet ihmiset kävelevät mereen takaperin kaatuen selälleen veteen.

Ranta on ihmisten lisäksi täyttynyt pienistä kokoista, joissa poltetaan kaikkea vanhaa, valmistautuen tulevaan. Kokkojen yli hypitään riemuiten koko yö samaan aikaan kun rantaravintoloissa, eli chiringuitoissa pauhaa musiikki.

European Rock'n'Roll Meeting @ Torremolinos

Torremolinoksen Plaze de Remo:lla järjestettiin viikonloppuna neljännet European Rock’n’Roll Meeting, jossa Rockabilly -henkisille oli tarjolla ilmaista musiikkiviihdettä aamupäivästä iltaan!

Itse kävin kuvaamassa hiljattain 40v vuosijuhlaansa viettäneen suomalaisen Mystery Trainin keikan. Alla hieman tunnelmia.